Groepsbegeleiding

Is het door een beperking niet mogelijk om te kunnen werken (ook niet met aangepast werk), of naar school te gaan? Of is een zinvolle invulling van de dag voor iemand met dementie belangrijk? Dan kun je bij ons te recht voor begeleiding in groepsverband.

Groepsbegeleiding

Is het door een beperking niet mogelijk om te kunnen werken (ook niet met aangepast werk), of naar school te gaan? Of is een zinvolle invulling van de dag voor iemand met dementie belangrijk? Dan kun je bij ons te recht voor begeleiding in groepsverband.
blog-03

Het doel van groepsbegeleiding is onder andere:

Regelmaat en een zinvolle invulling van de dag;
Langer thuis kunnen blijven wonen;
Het gevoel van eenzaamheid verkleinen door contact met anderen;
Voorkomen dat de mantelzorger overbelast raakt.

Groepsbegeleiding is bij ons in de vorm van dagbesteding in de groep

Dagbesteding die school of (aangepast) werk vervangt;
Dagbesteding waar aandacht en sturing is voor het kunnen omgaan met gedragsproblemen.

Wij zijn er voor u wanneer u dat nodig heeft

Deze dagbesteding kan voor hele of halve dagdelen en voor een enkele of meerdere dagen worden aangeboden. De aangeboden activiteiten zijn aangepast op dat wat het beste bij u past.
Uiteraard wordt dit begeleid door professionele zorgverleners.
01. Care from home health aides
We send a doctor to visit the patient at home to diagnose and treat the illnesses. He or she may also periodically review the home health care needs.
02. Homemaker or basic assistance
The most common form of home health care. It is a type of nursing care that depends on the individual needs. Through consultation with the doctor, a registered nurse will set up a plan of care.
03. Laboratory and X-ray imaging
Provide patients with help on relearning how to perform daily duties or improve their speech after a severe illness or injury.
04. Physical / occupational therapy
Medical social workers provide various services to the patient, including counseling and locating community resources to help the patient in his or her recovery.
Regelmatig kom je voor een dagdeel naar onze activiteitenruimte voor halve of hele dagen. U doet activiteiten die bij u passen, met hulp van professionele hulpverleners.

De ontmoetingscentrum

Het ontmoetingscentrum is er voor iedereen die behoefte heeft aan structuur of een zinvolle dagbesteding onder professionele begeleiding wegens lichamelijke klachten, psychogeriatrische klachten (bv. lichte tot matige dementie) of andere klachten zoals NAH (niet aangeboren hersenletsel).

U ontmoet uw leeftijdgenoten en vrijwilligers die graag een praatje met u maken. Ook zijn er altijd professionele begeleiders. U kunt zelf bepalen aan welke activiteiten u meedoet. Bijvoorbeeld bewegen, (geheugen)spelletjes, schilderen en andere creatieve activiteiten, persoonlijke gesprekken en samen eten.

Zorgt u regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Valt die zorg u soms zwaar? Komt u nauwelijks toe aan uw eigen ontspanning? Weet u soms niet hoe met hem of haar om te gaan? Zou u wel eens willen praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten?

Hoe werkt het?

Deelnemers hebben in het ontmoetingscentrum een gezellige en actieve dag. De wensen en behoeften, maar ook de talenten en passie van de deelnemers staan centraal. Doel is om hen sociaal, lichamelijk en maatschappelijk te stimuleren. In groepsverband doen ze activiteiten op maat en alledaagse bezigheden. De nadruk ligt op wat de deelnemers wél kunnen en weten. Zo krijgen ze meer eigenwaarde en voelen ze zich in de maatschappij staan.

Meer informatie en kosten

Voor ontmoetingscentrum en eventueel het vervoer ernaartoe, heeft u een indicatie nodig, die u veelal via de gemeente komt. Thuiszorg Popal biedt deze activiteiten ook tegen een particuliere vergoeding aan voor mensen zonder indicatie. Geïnteresseerd? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Geïnteresseerd in Groepsbegeleiding?

Advies nodig?

    Vertaal »
    error: Content is protected !!